Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Cupcake σοκολατένια με γλάσο πραλίνας

                                       Φτιάξτε νόστιμα cupcakes!


Τι χρειαζόμαστε:

Ζύμη:
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
  • 125 γρ. μαλακό βούτυρο ή σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. κακάο κοσκινισμένο
  • 200 ml. νερό με διαλυμένο 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Γλάσο Πραλίνας:
  • 200 γρ πραλίνα (nutella-merenda κ.τ.λ.)
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ άχνη ζάχαρη
Καραμελωμένα φουντουκιά:
  • 150 γρ. φουντούκια
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα του μίξερ βούτυρο και ζάχαρη ώς να γίνουν ένα μαλακό άσπρο μείγμα σαν κρέμα.
  2. Προσθέτουμε ύστερα τα αυγά 1-1, μπέικιν, βανίλια.
  3. Σε ένα μπόλ διαλύουμε τον καφέ στο νερό, μετά ρίχνουμε μέσα το κακάο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, όσο μπορούμε ώς να διαλυθούν τα μπαλάκια και να ενωθεί όλο το μείγμα. Στην συνέχεια το προσθέτουμε και αυτό στο μέιγμα της ζύμης μας. Χτυπάμε ως να γίνει ενιαίο.
  4. Σταματάμε το μίξερ ρίχνουμε μέσα όλο το αλεύρι και χτυπάμε πάλι για 3 λεπτά.
  5. Σε βουτυρομένες-αλευρωμένες φορμίτσες μοιράζουμε το μειγμα μας ή με την βοήθεια ενος κορνέ ή με ένα κουτάλι. Δεν γεμίζουμε ως πάνω γιατί φουσκώνει. Βάζουμε μείγμα ώς την μέση περίπου.
  6. Ψήνουμε στην προτελευταία σχάρα του φούρνου, στους 190 βαθμούς πάνω-κάτω αντίσταση για 20 με 25 λεπτά.
  7. Για το γλάσο, χτυπάμε άχνη και βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να γίνει ένα ενιαίο αφράτο μείγμα.
  8. Προσθέτουμε την πραλίνα μας και χτυπάμε.
  9. Στην συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει λίγο και όταν θέλουμε να σερβίρουμε τα cupcake το βάζουμε στην επιφάνεια τους έιτε με κορνέ ή με ένα κουτάλι.
  10. Για τα καραμελωμένα φουντούκια, κόβουμε τα φουντούκια στην μέση και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 8 -10 λεπτά.
  11. Σε τηγάνι με δυνατή φωτιά ρίχνουμε πρώτα τα 50 γρ. ζάχαρης και μόλις λιώσουν προσθέτουμε τ΄ αλλά 50 γρ. μέχρι να την βάλουμε όλη.
  12. Στο τέλος προσθέτουμε τα φουντουκιά και ανακατεύουμε.
  13. Έχουμε βάλει λαδόκολλα σ ενα ταψι και αδειάζουμε εκει το μείγμα μας. Τ' απλώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  14. Όταν θα θέλουμε να τα βάλουμε στο cupcake μας τα σπάμε σε μικρά κομμάτια και διακοσμούμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στα 20 λεπτά να ελέγξετε τα cupcake με ένα μαχαίρι αν βγεί στεγνό έιναι έτοιμα αν είναι λίγο υγρό αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα, όχι περισσότερο.
Αν δεν μας αρέσει η γεύση του καφέ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σκέτο 200ml νερό και να συνεχίσουμε την εκτέλεση της συνταγής.
Για γλάσο μπορείτε να βάλετε και σκέτη πραλίνα του πάει εξαιρετικά.
Εμένα μου βγήκαν 12 μεγάλα που γέμισα ως ενα εκατοστό πιο κάτω απο το τελειώμα της φορμίτσας! Αν βάλετε ακριβώς ώς την μέση το μέιγμα θα σας βγεί στα 14-16 cupcake.

Διαβάστε περισότερα: Cupcake σοκολατένια με γλάσο πραλίνας http://www.sintagespareas.gr/sintages/cupcake-sokolatenia-me-glaso-pralinas.html#ixzz3Qg2Q3Vcu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου