Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Αρχαιοελληνική σαλάτα





Περιγραφή
Πρέπει να την δοκιμάσετε. Μία από τις ωραιότερες σαλάτες.


Αρχαιοελληνική σαλάτα



Τι χρειαζόμαστε:

  • λίγο μαρούλι
  • λίγη ρόκα
  • 1/2 λαχανάκι σικορέ
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη
  • 1/2 μήλο κόκκινο
  • 6-7 καρύδια
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • λίγο κρασόξιδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουτ. του γλυκού τζίντερ (τριμμένη πιπερόριζα)
  • ελαιόλαδο

Πώς το κάνουμε:

  1. Ψιλοκόβουμε το μαρούλι, τη ρόκα και το λαχανάκι σικορέ, σε ένα πιάτο. Πάνω τους κόβουμε τη πιπεριά και το μήλο σε κυβάκια. Δεν αφαιρούμε την φλούδα του μήλου για να δώσει ωραίο χρώμα στη σαλάτα. Προσθέτουμε και το καρύδι τριμμένο στο μούλτι και ανακατεύουμε.
  2. Μετά χτυπάμε στο μούλτι το σκόρδο, την πιπερόριζα, αλάτι, πιπέρι. Ξαναχτυπάμε τα υλικά συμπληρώνοντας το κρασί, το λάδι και το μέλι.
  3. Τέλος περιχύνουμε την σαλάτα με την σάλτσα και είναι έτοιμη να σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την έμαθα από το Νηστικό Αρκούδι. Εγώ συμπληρώνω και ντοματάκια Σαντορίνης και κίτρινη και πράσινη πιπεριά. Περιμένω εντυπώσεις.
 
 
 

Επιμέλεια: Μαρία Ξανθού & Δώρα Παπαδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου